Падащи прагове за врати

1-938_S-L2420WS_17841_2B

Падащи прагове Athmer

Падащите прагове имат много повече предимства в сравнение със стандартните прагове за врати. Основната функция на всеки праг за входна врата е да разделя вътрешната част на помещението от външната. Основното предимство на падащите прагове в това отношение е, че създават много по-плътна преграда, която пречи на студеният въздух, димът или шумът да навлизат в помещението, като същевременно са много по-подходящ вариант понеже не се прикрепват към пода и не създават неудобство при почистване или при преминаване с количка, например.

Падащите прагове от серията Stadi, които предлагаме са изключително подходящи за производителите на входни врати или на врати с дебелина на крилото над 50 мм. Stadi падащите прагове се монтират на алуминиеви, PVC и стоманени врати, стига същите да предлагат нужното затова пространство.

Праговете се намират в долния край на вратата и в затворено положение се спускат и напълно уплътняват пространството под вратата до пода, а в отворено положение на вратата се вдигат и прибират в самото крило.

Серията от падащи прагове за врати Stadi предлага изключително голямо и широко многообразие. Широчината на падащите прагове може да бъде 17 мм, 20 мм или 24 мм, а дължината им варира от 700 мм до 3000 мм. Това позволява техния монтаж дори и на изключително големи и широки врати. Дължината на праговете подлежи на подрязване и напасване към индивидуални размери.

Предимства на падащите прагове Stadi:
– много добра топло-изолация
– много добра шумо-изолация до 54 dB
– много добра изолация при опасност от навлизане на дим или огън в помещението
– лесен монтаж и демонтаж и лесна поддръжка
– палец за освобождаване от страната на пантите
– паралелно спускане на прага от двете страни, автоматичен изравнител на нивото, вградена защита от претоварване
– без промяна на нивото на вътрешната шина, което позволява максимално добро уплътняване дори и в ъглите на падащия праг
– при нужда заключващата мартина на вратата може да преминава през падащите прагове Stadi